חיסון

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

22/03/2008 | 20:23 | מאת: אלונה

שלום לך זוהי הפעם הראשונה שאני כאן בפורום בקשתי היא להתייעץ לגבי שתי דילמות האחת:בתי האמצעית בת הארבע קיבלה רק שני חיסונים מאז שנולדה פעמיים מחומשת נותרו לה שניים נוספים עד חיסון של גיל שנה האיפ אפשרי נכון להיום לחסן אותה קודם את החיסון של גיל שנה ולאחר מכן להמשיך את השניים הנותרים של גיל חצי שנה ותשעה חודשים שאלתי השנייה היא בתי בת השנה עדיין לא קיבלה אף חיסון וברצוני לחסן אותה את המחומשת רק שעד היום התעכבתי כיוון שעד גיל חצי שנה אני לא נוהגת לחסן כדי שתתחזק ומגיל חצי שנה יצא שהייתה הרבה חולה עים שיעול לכן החיסונים נידחו יש אוכל או דוגמת תרופה פרוביוטיק שכדאי לתת באים היא עדיין לא קיבלה אף חיסון כיצד אוכל להגן עליה אודה לך מאוד באים יינתנו לי תשובות מהירותבברכת שבוע טוב אלונה

23/03/2008 | 12:43 | מאת: ד"ר מיכל שטיין

אין התנגשות בין החיסון המחומש לבין חיסון ה MMR (אדמת חצבת שעלת). ניתן לתת את שניהם באותו יום, או בכל מרווח זמן שהוא. אין צורך לסיים מתן 4 מנות חיסון מחומש לפני מתן ה MMR . לגבי שתי הילדות, גשי בהקדם לטיפת חלב על מנת להשלים את תכנית החיסונים בהקדם האפשרי. הדרך היחידה בה את יכולה להגן על ילדייך ממחלות קשות היא על ידי מתן חיסונים. לגבי תרופות כגון פרוטק - לא הוכחה שום השפעה מיטיבה על מערכת החיסון.

מנהל פורום חיסונים לילדים