כניסה מגן ילדים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

10/03/2008 | 14:13 | מאת: נטע

האם מותר לגננת לאסור כניסה לגן ילדים בגלל אי מתן חיסון חצבת(מסיבות שונות)?

12/03/2008 | 10:18 | מאת: ד"ר מיכל שטיין

ברבות ממדינות אירופה וארה"ב, ילדים אינם רשאים להיכנס למוסד חינוכי במידה שאינם מחוסנים. בישראל אין חוק המחייב מתן חיסונים, כך שאם מדובר בגן ממלכתי הגננת אינה יכולה לאסור על דעת עצמה כניסת ילד לא מחוסן. במידה שמדובר בגן פרטי - ניתן לברר זאת עם הפיקוח על גני ילדים פרטיים. עם זאת במידה שאין סיבה רפואית המונעת זאת, אני ממליצה לך בחם לחסן בחיסון המשולש (חצבת, חזרת, אדמת), בייחוד לאור התפרצות החצבת הנוכחית בארץ.

מנהל פורום חיסונים לילדים