חיסון פרוונר

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

05/03/2008 | 08:53 | מאת: סימה

ביתי בת 7.5 חודשים סובלת מנוזלים באזנים ודלקות אזניים חוזרות (פעם שלישית מלידה). באחת הפעמים אף נפקע עור התוף. לאחרונה נתקלתי בחיסון פרוונר, אני יודעת שהחיסון ניתן באופן פרטי וכנראה זו הסיבה שאינו נפוץ. השאלות - האם הוא מומלץ? מהם אחוזי ההצלחה? מה משמעות ההצלחה - פחות דלקות/ ללא דלקות? תופעות לוואי? תודה, סימה

05/03/2008 | 09:24 | מאת: ד"ר מיכל שטיין

יש גורמים רבים לדלקות אוזניים בילדים, וירוסים וחיידקים. חיידק הפנאומוקוק הוא הנפוץ מבין החיידקים הגורמים לדלקות אוזניים, וכנגדו מכוון החיסון הנ"ל. חיסון הפרבנר מגן מפני הסוגים היותר אלימים ונפוצים של חיידק זה, אך לא מפני כל הסוגים, ובארץ הכיסוי קצת פחות טוב שכן החיסון הנוכחי מותאם לארה"ב. באופן כללי ניתן לצפות לירידה של עד 20% בדלקות אוזניים. במקרה של דלקות אזניים חוזרות - יעילות החיסון גבוהה יותר. יש לזכור שחיידק הפנאומוקוק גורם למחלות נוספות, קשות, כמו דלקת ראות, אלח דם ודלקת קרום המח. ככל שהמחלה קשה יותר, ההגנה שמקנה החיסון גבוהה יותר. לדוגמא, היעילות כנגד דלקת קרום המח היא כ 80% . לחיסון אין תופעות לוואי משמעותיות, והוא מומלץ על ידי כל איגודי רפואת הילדים. הפרבנר ניתן לאחרונה בקופות החולים במחיר מופחת של כ 65 ש"ח למנה

09/02/2009 | 08:31 | מאת: יניב בן צוריה

שלום, הכנסתי בטעות אמש את החיסון למקפיא.. הוא שהה שם כ12 שעות בטרם החזרתי למקרר... האם הוא עדיין יעיל? האם יש טעם להזריקו לילךד במרפאה?

מנהל פורום חיסונים לילדים