חיסון מחומשת לתינוק לאחר חיסון טטנוס של האם

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

13/10/2016 | 21:38 | מאת: קרן

שלום רב, חוסנתי נגד טטנוס לפני כחמישה חודשים, לאחר שנחתכתי ממתכת. בתקופה בה קיבלתי חיסון טטנוס הנקתי ולכן אני מניחה שהנוגדנים עברו לבתי התינוקת. אני רוצה לחסן את בתי בחיסון המחומשת, מנה שניה. האם צפוי שתהיה לה תגובה חמורה יותר לחיסון, כי בעצם כבר קיבלה נוגדנים של הטטנוס בהנקה כשאני חוסנתי? יש משמעות לכך שאני עשיתי כבר חיסון טטנוס והנקתי בזמן שעשיתי אותו, לכמות המנות של המחומשת או לחוזק תופעות הלוואי? תודה רבה.

קרן שלום, נוגדני הטטנוס אינם נקלטים לגוף התינוק בעת הנקה, לפיכך אין מניעה להתחסן כרגיל ולא צפויות תופעות לואי מיוחדות. יש לחסנה לפי לוח החיסונים הרגיל. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים