חיסון רוטה לאחר ניתוח פילוריק סטנוזיס

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

24/09/2016 | 22:46 | מאת: מיכל

שלום, בני בן חודש וחצי עבר לפני שבועיים וחצי ניתוח בגין פילוריק סטנוזיס. הניתוח עבר בהצלחה ומאז הילד לא מקיא, פולט מעט, התחיל לעלות במשקל ומצבו טוב (כשהגענו לבית חולים טרם הניתוח היה במצב של תת תזונה, מיובש חיוור וירוד). ב13 לאוקטובר הילד אמור לקבל את החיסון של גיל חודשיים הכולל את הרוטה. קראתי שהחיסון מכיל נגיפים מוחלשים ולא מומתים ואני חוששת ממנו מאוד בשל הסיבה שהילד עבר ניתוח במערכת העיכול.. אשמח לתגובתכם בנושא. אני מבינה את חשיבותו הרבה של החיסון אך האם במצב שלנו האם עדיין בטוח לעבור את החיסון למרות התופעות העלולות להיגרם בעקבותיו? תודה מראש.

מיכל שלום, מצב לאחר ניתוח אינו מהווה התווית נגד לחיסון רוטה (מה גם שבד"כ הניתוח בגין היצרות שוער הקיבה הינו ניתוח "מינורי"). אם הדבר יקנה לך שקט נפשי (למעשה אין לכך התוויה רפואית), ניתן לדחות מעט את החיסון, אך יש לזכור כי הגיל המקסימלי למתן מנה ראשונה של החיסון לא יעלה על 14 שבועות וששה ימים. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים