חיסון דחף בכיתה ח' - האם חיסון חי או מומת

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

18/09/2016 | 10:22 | מאת: גלית

שלום רב בתי בכיתה ח' אמורה בימים אלה לקבל בביה"ס חיסון דחף - שעלת , אסכרה, פלצת , שאלתי היא האם זהו חיסון חי או מומת? יש לי ילדה נוספת בת 6 אשר חלתה במחלת דלקת מפרקים ובמשך שנה מטופלת במתוטרקסט , ועדיין מקבלת טיפול .... האם זהו חיסון חי או מומת? והאם אחותה יכולה לקבל את החיסון דחף . תודה מראש גלית

גלית שלום, ביתך יכולה להתחסן. החיסון הניתן בכיתה ח' מכיל אורגניזמים מומתים או רכיבים של דפנות או תוכן המזהמים (בלי שיהיו שם חידקים מלאים). בכל מקרה אין בו רכיבים חיים מוחלשים, ולכן אין הוא מהווה סיכון לביתך השניה. בברכה,.

מנהל פורום חיסונים לילדים