יעילות חיסוני תינוקות

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

24/08/2016 | 16:23 | מאת: אביעד

שלום רב, האם יש מידע מהימן לגבי יעילות ובטיחות חיסוני התינוקות השונים? כלומר, כשמשווים אוכלוסיות דומות שחוסנו או לא חוסנו, איזה אחוז מהילדים חלו בכל קבוצה, ומה אחוז הסיבוכים הקשים בכל קבוצה. תודה אביעד

אביעד שלום, קיימים מחקרים רבים המשווים אוכלוסיות של מחוסנים ולא מחוסנים, המוכיחים מעל לכל ספק, כי החיסונים יעלים ובטוחים. קצרה כאן היריעה כדי לפרט בעניינו של כל חיסון וחיסון. יתכן שמה שאתה שואל עליו הוא RCT? כלומר ילדים שקבלו חיסון ואחרים שקבלו פלצבו בצורה כפולת סמיות (כלומר, שאף אחד אינו יודע מה הילד קבל בזמן ההזרקה). מחקרים מסוג זה מועטים מאד כמובן, והסיבה לכך שאינם חוקיים: לא חוקי למנוע ממטופל טיפול הידוע שהינו יעיל, אפילו לצורכי מחקר. אף ועדת הלסינקי לא תאשר מחקר מסוג זה. זה אפילו לא חוקי לעשות זאת בעת המחקר עצמו אם התופעות מאד מאד מובהקות. לפיכך הדרך היעילה ביותר היא להשוות אוכלוסיות שחוסנו לאותן אוכלוסיות טרם מתן החיסון בהן (נגיד במהלך עשור לפני מתן החיסון לבמהלך עשור אחריו לדוגמא). זה עונה על ההשוואה הנדרשת. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים