חיסון שעלת

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

05/07/2016 | 18:52 | מאת: אלינור

שלום, רציתי לברר בנוגע לחיסון שעלת בהריון. קראתי הרבה על דעות חלוקות בנוגע ליעילות החיסון ולמיעוט בידע על השלכותיו. אני התחסנתי לפני מספר שנים ורציתי לשאול לגבי יעילות חיסון נוסף לאחר הלידה, והעברת הנוגדנים דרך הנקה. האם לא יכול להיות יעיל באותה המידה? תודה מראש...

אלינור שלום, ההמלצה היא להתחסן בכל הריון, כיון שמעבר הנוגדנים תלוי ברמתם בדם. עובדת היותך מחוסנת אינה בהכרח אומרת שרמת הנוגדנים בדם גבוהה. חיסון יגרום לרמתם לעלות ומכאן חשיבותו בעת ההריון, במהלך השליש השלישי. חיסון לאחר הלידה, לרבות בעת הנקה, נבדק בהשוואה לחיסון במהלך ההריון, ונמצא נחות בצורה משמעותית בהגנה שהוא מקנה לילוד. אני, חד-משמעית, ממליץ לך להתחסן במהלך ההריון. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים