חיסון פוליו מוחלש

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

03/07/2016 | 22:25 | מאת: דנה

שלום, בתי בת 6 חודשים צריכה לקבל חיסונים בעוד מספר ימים. הבנתי שבגיל 6 חודשים מקבלים חיסון פוליו מומת והחיסון המוחלש הוא לשיקול דעת ההורים. עד כה בצי קיבלה את כל החיסונים שצריך לקבל בטיפת חלב. אני מתלבטת אם לחסן בחיסון המוחלש, אנו גרים אצל הורי בהית, אבי בן ה 70 חולה סרטן ריאה, בחודשים האחרונים לא קיבל טיפול כימי או ביולוגי אך כחלק מהטיפול התומך מקבל סטרואידים 10 מג. האם יש בכלל התלבטות?? או שעדיף לא לעשות?? הבנתי נכון, האם ברגע שבתי קיבלה את החיסון המומת בגיל חודשיים וארבעה היא כבר מחוסנת מהנגיף ומטרת המוחלש היא מניעת הדבקה? אודה לך אם תעשה לי קצת סדר תודה

דנה שלום, מטרת החיסון החי המוחלש מתחלקת לשתיים: 1. המטרה העיקרית - למנוע את יכולת לשאת את נגיפי פוליו-הבר המסוכנים במעי האדם, ולהעבירם לאנשים אחרים, לא מחוסנים או עם מערכת חיסון לקויה מסיבות שונות, אצלם תוכל להתפתח מחלה אמיתית, לרבות הסיבוכים הכוללים גם שיתוק. 2. מטה משנית - למנוע את מחלת הפוליו הראשונית, הכוללת שלשולים. מחלה לא נעימה אך גם לרוב לא מסוכנת. ככלל, אנשים המחוסנים בחיסון המומת, לא יחלו במחלה, במגבלות אחוז כיסוי חיסון וכדומה. אנשים לקויי חיסון, מהסיבות השונות שיגרמו למערכת חיסון לקויה, עלולים לפתח מחלה קשה גם בעקבות חשיפה לנגיף החי-המוחלש (מצב שהוא נדיר ביותר באנשים עם מערכת חיסון תקינה). לכן, הדבר מהווה התווית-נגד לחיסון של הסובבים אדם זה. על פניו אביך אינו בסכנה בשל הטיפול, אך עלול להיות בסכנה בשל מחלתו הבסיסית. אני מציע להתייעץ על כך עם רופאו המטפל. בברכה

מנהל פורום חיסונים לילדים