חיסון שעלת לאחר מחלת שעלת

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

09/02/2016 | 12:59 | מאת: חיה

שלום, ביתי בת ה3 וחצי חודשים חלתה בשעלת כשהיתה בת חודש וחצי. כרגע את מתלבטת האם לחסן אותה בחיסון (מגיע במנה עם עוד ליסונים חשובים אחרים) וכן רציתי לברר בקשר לרוטה האם מסוכן לוותר על חיסון זה?

חיה שלום, חיסון בעקבות מחלת השעלת מוערך סביב הכ-10 שנים. עם זאת, כפי שציינת, החיסון לשעלת מגיע בתוך תכשיר המכיל גם חיסונים למחלות אחרות וחשובות, ולכן לא הייתי מוותר עליו. לא צפויים נזק או בעיה כלשהם בשל החיסון כנגד שעלת בסיטואציה זו. נגיף הרוטה גורם לשלשולים והקאות, בעיקר בקטנטנים. החיסון כנגדו מוריד את הסיכון ללקות בו ואת הסיבוכים, בעיקר התייבשות, בעקבותיו. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים