חיסון שפעת והנקה של תינוקת בת חודש

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

29/12/2015 | 21:20 | מאת: קרן

שלום רב, אני מעוניינת להתחסן כנגד השפעת ואולם אני מניקה באופן מלא תינוקת בת חודש. אני יודעת שאסור לחסן תינוקות עד גיל חצי שנה והנוגדנים יעברו הרי בוודאות בחלב אם לתינוקת בת החודש, האם זה עלול להזיק? האם כדאי להתחסן או להימנע בשל גילה הצעיר של בתי ובשל ההנקה? האם מדובר בנוגדנים מומתים או מוחלשים?

קרן שלום, שאלתך מבלבלת מספר מושגים אשר אינם חופפים זה לזה. אנסה לעשות סדר. חיסונים יכולים להיות חיים-מוחלשים (כלומר החידק/וירוס עברו טיפול כך שאינם גורמים את המחלה עצמה) או מומתים (כלומר הרגו את החידק /וירוס, כך שאינו בר-גרימת מחלה יותר). לעתים משתמשים רק במרכיבים שונים של החידק (למשל מס' מולקולות מהדופן שלו, כך שהחידק בשלמותו בכלל לא משומש). בעת חיסון (כלשהו), הגוף מייצר נוגדנים כנגד מה שחיסנו נגדו. הנוגדנים הינן מולקולות, שתפקידן לתקוף את גורמי המחלה עבורן חיסנו, במידה והגוף ייחשף אליהם. נוגדנים אלה יכולים לעבור גם בחלב האם. למעשה, אף כי זו לא הסיבה הראשונה לחסן, יש בכך תועלת, כיון שיתכן שהתינוק אשר עדיין אינו יכול להתחסן בעצמו, יקבל הגנה דוקא מכיוון חלב האם. החיסון נבדק והינו בטוח הן בהריון והן בעת הנקה. אני מציע לך להתחסן. החיסון יגן עלייך ויתכן שאף על ביתך התינוקת. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים