חיסון

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

10/11/2015 | 00:01 | מאת: ברוריה פיק

הנכדה שלי בת שנה ורבע קיבלה חיסון אבאבעות רוח . וכמה ימים אחרי התחילה פריחה עם שלפוחית לפחות 15 כאלה . האם זאת תגובה לחיסון . מה עושים איך מטפלים .

ברוריה שלום, ברי לך כי איני יכול לאבחנה דרך האינטרנט. עם זאת, סביר להניח כי אכן מדובר בפריחה שהופיעה בעקבות החיסון. למעשה זו הופעה של אבעבועות רוח בצורה קלה, שאינה מסכנת את נכדתך בסיבוכים הקשורים במחלה הנגרמת ע"י וירוס אלים של המחלה (ולא כמו בחיסון, אז מדובר בוירוס חי מוחלש). אין צורך בטיפול מיוחד למעט מניעת גרד, אם היא ישנו. הפריחה תחלוף מעצמה. במידה וקיימת שאלה, יש לפנות לרופא המטפל. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים