בת 5 שנים- חיסון

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

23/10/2015 | 12:03 | מאת: נטלי

שלום רב לך ברצוני לשאול ברשותך שאלות שאינן ברורות לי. אני חיכיתי עם החיסונים של הילדה לגיל מבוגר עקב היותה ילדה חולנית ועקב חרדה בגלל שבני אוטיסט. רק לאחרונה התחלתי להשלים חיסונים...שאלותיי ברשותכם 1.היא בת 5 שנים וטרם עברה את החיסון MMRV נאמר לי שאם עושה כעת לפני כיתה א אז היא תקבל מנה עכשיו ועוד מספר חודשים מנה חוזרת- למה נוהגים כך? הרי בדרכ מקבלים בגיל שנה ואחכ בכיתה א'.. 2. למה ממתינים 6-7 שנים לעומת פה המתנה של רק מספר חודשים? 3. היא אמורה לקבל מנה רביעית של מחומשת כדחף- האם היא יכולה וצריכה לקבל את כל המרכיבים של המחומשת? הכוונה האם בגילהצריכה לקבל גם את ההמופילוס אינפלואנזה? האם יכול להיווצר נזק שתקבל אותו בגיל 5 שנים? 4.אם תקבל עכשיו מחומשת אז בכיתה ב לא ייתנו לה מנה של DTAP כמו שנהוג? הכוונה בגלל שהיא קיבלה בגיל מאוחר את המחומשת? 5.בני כפי שציינתי על הרצף האוטיסטי והוא גם ילד מאוד מאוד אלרגי- שאלתי היא : הבנתי שילדים על הרצף יותר נוטים להיות בעלי מערכת חיסונית אימונית חלשה יותר , נוסיף לזה שהוא אלרגי- האם זה לא מסוכן ויכול לסכן יותר את המערכת החיסונית שלו אם אתן לו את הMMRV ? תודה רבה וסליחה על שטף השאלות מודה לך מראש על התשובות שבת שלום נטלי

נטלי שלום, 1. את חיסון ה-MMRV יש לבצע פעמיים בחיים, בהפרש מינימלי של חודש בין מנה למנה. בד"כ ממתינים 5 שנים בין המנות, בעיקר מטעמי נוחיות, אך גם מתוך כוונה להקדים את הכיסוי למחלות אלו לסביבות גיל שנה. אין סכנה כלשהי בהצמדת מנות החיסון זו לזו, וכך היא תקבל אחוז כיסוי דומה לזה של חבריה לכיתה שחוסנו כמקובל. 2. בהנחה שתקבל את חיסון ה-DTAP הרביעי בקרוב, אין צורך שתקבל את החיסון יחד עם חבריה בכיתה ב', אך יהיה עליה להשלים מנה נוספת כ-3-5 שנים לאחר מכן. אמנם בגילה אינה זקוקה למנה כנגד המופילוס אינפלואנזה, אך אין סכנה בכך שתקבל אותו, ויש קושי להשיג תכשיר של חיסון ללא מרכיב זה. 3. בנך, בשל המצאו על הרצף האוטיסטי, נמצא בסיכון מוגבר לסיבוכים אם יחלה במחלות הנכללות בחיסון (כמו גם בשפעת למשל), ואינו נמצא בסיכון מיוחד אם יקבלו. עקרונית, אני ממליץ לחסנו, אך ניתן להתייעץ ליתר ביטחון גם עם רופא הילדים המכיר אותו, ע"מ לשלול אלרגיה ספציפית לאחד ממרכיבי החיסון הלא-פעילים. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים