חיסון שעלת בהריון

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

20/10/2015 | 14:49 | מאת: יעל

שלום רב, אני בת 27 בהריון ראשון(שבוע 31) , הריון תקין, בחורה בריאה.ואני הכי אנטי תרופות וכל מה שכרוך ב "לא טבעי" החלטתי לבצע בדיקת דם לנוגדי שעלת, לבדוק האם קיימים אצלי בגוף בכדי לא לבצע סתם את החיסון הנ"ל שאני מאד מפחדת לעשות. החיסון אמנם מוכר אבל לא לנשים בהריון. היעילות נבדקה, אך מה לגבי הבטיחות, לעובר, לשנים הבאות. האם זה הגיוני שבמידה ויש לי נוגדנים בגוף זה עשוי להיות מספק גם כלפי העובר? כמובן שאני מתכננת להניק ואני יודעת שנוגדנים מלבד דרך השיליה עוברים גם דרך הנקה.

יעל שלום, החיסון נבדק הן בהיבט היעילות והן בהיבט הבטיחות, ונמצא טוב בשני ההיבטים גם בהריון. נוכחות נוגדנים לשעלת בדמך אכן תגן גם על העובר. עם זאת, הדבר קשור גם בכמותם ולא רק בהמצאם (=כייל הנוגדנים). מתן מנת דחף בשליש השלישי של ההריון תעלה את כייל הנוגדנים. חיסון כזה נמצא מגן על העובר באחוזים גבוהים יותר גם בנשים שהיו בעלות נוגדנים מלכתחילה בדמן. לצערי, הנוגדנים הנמצאים בחלב האם אינם מגנים במידה טובה כנגד שעלת. אני ממליץ לך להתחסן. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים