פוליו

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

15/10/2015 | 16:45 | מאת: אריאל

במהלך ההריון אישתי קיבלה רמיקייד לקרוהן התינוקת שלנו בת חצי שנה ובגלל הטיפול ברמיקייד לא יכלה לקבל חיסון פוליו בטיפות היום הילדה שנמצאת עם התינוקת שלי קיבלה את חיסון הפוליו בטיפות האם זאת בעיה? אנחנו צריכים להוציא אותה מהמעון? ואם כן לכמה זמן? האם היא מוגנת על ידי החיסוני פוליו שקיבלה בגיל 2 ו4 חודשים? תודה רבה אריאל

אריאל שלום, ביתך מוגנת, בצורה לא מלאה אך בהחלט משמעותית, מפני פיתוח מחלה בשל שתי מנות החיסון המומת שקבלה. כמו כן החיסון החי המוחלש מכיל וירוס שפגעו ביכולת הפגיעה שלו, והסיכון לפתח מחלה בעקבותיו נמוכה מאד. בעיני, ביתך אינה בסכנה ממשית. יש לברר מתי במהלך ההריון קבלה אשתך רמיקייד (בהנחה שלא טופלה אח"כ). ללא קשר לחיסון, ככל שהזמן ארוך יותר ממתן התרופה, השפעתה על דיכוי מערכת החיסון קטנה. יש לברר גם אצל רופאיה המטפלים עד כמה פגע הדבר בייצור נוגדנים כנגד מחלות שנפגשה בהם בעבר, שכן באופן עקרוני אשתך אמורה להיות מחוסנת אף היא לפוליו מאז ילדותה. אין מידע מוצק לגבי מידת ההעברה של נגיף הפוליו החי-המוחלש בין אנשים שחוסנו לכאלה שלא חוסנו מסביבם(במיוחד באוכלוסיה שקבלה גם את החיסון המומת). משום כך קשה לדעת מה הסיכוי שביתך אכן נדבקה בנגיף המוחלש מחברתה. ההערכה היא שהסיכוי לכך קטן. מקובל לומר כי משך ההפרשה של הנגיף במחוסנים היא עד 6 שבועות, אך ככל הנראה זה נמשך הרבה פחות מכך. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים