חיסון שפעת בתרסיס

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

05/10/2015 | 12:06 | מאת: מאיה

דר שלום רב, יש לי בבית תינוק בן חודשיים וילדה בת שנתיים וחצי. שלוש שאלות: 1. האם יש מניעה מלחסן את הילדה בתרסיס החי מוחלש לאור הקרבה והצמידות לתינוק הקטן (ישנים באותו חדר) והאם זה עלול לסכן אותו? 2. האם לאור גיל הילדה ישנה עדיפות לחיסון בתרסיס מבחינת האפקטיביות שלו? 2. אני מניקה את התינוק הנקה מלאה. האם יש מניעה שאני אתחסן באמצעות החיסון כמובן ולא באמצעות התרסיס? תודה רבה מאיה

מאיה שלום, אין מניעה לחסן את ביתך בתרסיס כנגד שפעת, כמו כן אין מניעה שאת עצמך תתחסני. עם זאת, לצערי, כנראה שהחיסון בתרסיס לא יספיק להגיע במועד לארץ, וזאת בשל טעות שנוצרה באחד הזנים שהוכנסו לחיסון. לפיכך אני ממליץ לכולכם לקבל את החיסון בזריקה. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים