מתן חיסונים באיחור של כמה שנים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

24/08/2015 | 11:29 | מאת: יעל

שלום רב, ישנם חיסונים שבני עדיין לא עבר למשל חיסון גיל שנה MMRV ומנת דחף של המחומשת והוא כיום כמעט בן 4 שנים. האם יש נזק כלשהו במתן חיסונים באיחור כזה גדול חוץ מסיכון הידבקות בתקופה בה הוא לא חוסן? כמו כן, האם יש מחקרים בנושא? אשמח להפניה אליהם. תודה, יעל

יעל שלום, למעט הנזק של חשיפה ממושכת פוטנציאלית לגורמי המחלה, ברוב החיסונים (להוציא חיסון הרוטהוירוס), אין נזק בחיסון מאוחר. אין מניעה, ואף רצוי, להשלימם, בבחינת מוטב מאוחר מאשר אף פעם... אין בידי מחקרים להמליץ לך עליהם, משום שמחקרים מבוצעים לגבי הגיל המוקדם ביותר בו החיסון יעיל ובטוח, ולא הגיל המאוחר (למעט בעת הזיקנה, אז מוכרים לי מחקרים בנושא). בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים