חיסון חצבת - חזרת -אדמת והריון

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

01/07/2015 | 07:02 | מאת: קרן

שלום רב, אני רוצה לחסן את הבת שלי באיחור בחיסון של חצבת - חזרת אדמת, כיום היא בת 2.6. אני בהריון. השאלה שלי אם החיסון הזה מדבק? מדובר בחיסון מוחלש או חי? האם בטוח לתת אותו לילד כשאני בהריון? תודה רבה.

קרן שלום, חיסון ה-MMRV (אדמת-חצבת-חזרת-אבעבועת רוח) הינו בעל מרכיבים חיים-מולחשים (כולם). לא נותנים אותו לאישה ההרה, אך הריון של מישהו אחר בסביבת המועמד לחיסון אינו מהווה התווית-נגד לחיסון. מרכיב האבעבועות נחשב המדבק בין כולם, במידה והילד מפתח פריחה בעקבות החיסון (קורה ב-1-10% מהמחוסנים). כל זה כמובן אם את לא חלית באבעבועות רוח בעבר או חוסנת בעצמך. במידה וכן, סיכוי הדבקה זה הופך נמוך מאד. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים