חיסון אבעבועות רוח

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

25/06/2015 | 13:41 | מאת: אורי

שלום, בתי בת כשלושה חודשים ואני (בן 33) מעולם לא חליתי באבעבועות רוח, ועד כה לא הייתי בקרבת ילדים. האם מומלץ לי לקחת את החיסון? ואם כן, מהו המועד המומלץ, האם במקביל לבתי כאשר תגיע לגיל שנה או שניתן כבר כעת?

אורי שלום, בתלות בשנת הולדתך ובמקום הולדתך, יתכן כי חוסנת במנה אחת של אבעבועות רוח בילדותך. כמו כן, גם אם לא חלית סימפטומטית, יתכן כי לקית במחלה בילדותך בצורה א-תסמינית. ניתן לבדוק את רמת הנוגדנים בדמך, ולדעת זאת בבירור. אני מציע לך לבצע את הבדיקה ולפעול בהתאם לתוצאותיה. יש להוסיף, כי מאחר ומאגר החולים כולל בעיקר ילדים, אם תחסן את ביתך, הרי זה מעלה בצורה משמעותית את הבטיחות גם לגבי הדבקה שלך אתה. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים