חיסון רוטה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

08/03/2015 | 18:23 | מאת: לביא

שלום, אנחנו שוהים כעת בחו"ל ויצא שביתי קיבלה שני חיסונים במקום שלושה של רוטה היות וחצינו את גיל 8 חודשים. אני לא יודעת מה לעשות ומרגישה די רע עם זה. האם המשך הנקה יכול לסייע? אני אשמח לכל אינפורמציה שתוכל לסייע ואם קיים איזשהו תחליף לחיסון - אשמח לדעת.

לביא שלום, אני מניח כי הילדה חוסנה בחיסון הרוטהטק הנהוג בארץ (אם קבלה רוטריקס, הנהוג בחלק מארצות חו"ל, 2 מנות מספיקות). אחרי שתי מנות הושג אחוז כיסוי חלקי בלבד, אך אין לנותנו מעבר לגיל 8 חודשים. במילים אחרות - מה שהושג הושג. הנקה יכולה להועיל בהגנה כנגד רוטהוירוס, אם כי כמובן הכיסוי מופחת מזה המושג ע"י חיסון מלא. מאידך, ככל שעולה גילה של ביתך, החשיבות לחיסון זה הולכת ויורדת. בברכה,

10/03/2015 | 15:57 | מאת: מה הבעיה?

מה יקרה לתינוק אם יתנו מנת חיסון נוספת בגיל 9-12 חודשים? זה מסוכן, זה לא יעיל?

מנהל פורום חיסונים לילדים