חיסון פוליו טיפות

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

25/02/2015 | 18:05 | מאת: דורית

שלום ביתי בת 10 חודשים חוסנו חיסון פוליו במגרת ה- מחומשת. מדוע טיש צורך לחסן גם עם הטיפות -נגיף מוחלש והאם אין סכנה כי הנגיף מוחלש ולא מומת תודה

דורית שלום, כלל ילדי ישראל מחוסנים בחיסון מומת לפוליו בגילאי חודשיים, ארבעה חודשים, 6 חודשים, שנה ובכיתה ב'. לפיכך הסיכוי שיחלו בפוליו מזערי, ושמור לאלו שמשום מה בהם החיסון לא "תפס" או שמערכת החיסון שלהם אינה תקינה מסיבות שונות. מטרת החיסון המוחלש היא למנוע מצב של נשאות הנגיף במערכת העיכול והפצתו (ללא התפתחות סימני מחלה) לאחרים, בעיקר אלו בעלי מערכת חיסון לקויה או אלו שלא התחסנו (למשל, תינוקות לפני גיל החיסון). הסיכון בחיסון המוחלש מזערי וכולל הפיכת הזן המוחלש לזן אלים, ותופעות לואי נוירולוגיות עקב זן החיסון. שני המקרים מלכתחילה נדירים מאד (בהערכה של כאחד למיליון, אך באוכלוסיות מחוסנות בחיסון המומת, סביר להניח ששכיחותם קטנה בכמה סדרי גודל). בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים