פרבנר ותופעות לוואי

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

14/02/2015 | 22:14 | מאת: ליטל

שלום, לאחר החיסון הראשון של פרבנר לבננו הקטן, חל שינוי התנהגותי שארך שבוע (מעבר לשלושה ימים) וכלל בכי ממושך ואי שקט, עד שחזר לטבעו הבסיסי הרגוע והנוח. לחיסונים האחרים לא נצפו תופעות נלוות שכאלו (ולא אפיין גם את הבכור שלנו לאחר חיסון). הוא אמור לקבל מנה נוספת ובאופן טבעי אנו מתלבטים/חוששים. האם ידוע לכם מהספרות על תופעות נוירולוגיות או אחרות שיכולות להמשך שבוע, לאחר קבלת פרבנר? האם יש משהו מנסיונכם שעלינו לבדוק או להמנע? תודה

ליטל שלום, התופעות הכלליות המדווחות לחיסון הפרבנר בילודים במועד הינן: 1. עלית חום, אי-שקט, ירידה בתיאבון, הפרעות בשינה – יותר מ-1:10; חום עליית מעל 39.0 - 1:10 עד 1:100 . 2. הקאה, שלשול, בכי ממושך - 1:100 עד 1:1000. 3. פרכוסים ורפיון - 1:1000 עד 1:10,000 בד"כ תופעות אלו נמשכות עד 3 ימים. איני מכיר תופעות כה ממושכות, מעל שבוע, בשל חיסון הפרבנר. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים