חיסון פוליו חי מוחלש

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

19/01/2015 | 14:46 | מאת: איריס

שלום, בני בן השנה וחצי קיבל עד היום את חיסון הפוליו המומת במסגרת החיסון המחומש. היום בפעם הראשונה הוא קיבל גם את החיסון החי מוחלש בטיפות. נאמר לי בטיפת חלב כי עליו לקבל מנה נוספת. שאלותי: 1. מדוע לקבל פעמיים (סה"כ 4 טיפות) אם כל הילדים קיבלו רק פעם אחת (2 טיפות)? 2. מה הזמן הנדרש בין המנה הראשונה (שקיבל היום) למנה השניה? 3. אני בהריון שבוע 17 האם קיים סיכון לי או לעובר? (מאחר וחי מוחלש מופרש בצואה של הילד)? תודה רבה על המענה.

איריס שלום, מתן שתי מנות חיסון נועד לחזק את עמידות מערכות העיכול והנשימה כך שלא יפיצו נגיף אלים, במידה ויידבקו בו. תקופת הזמן המינימלית בין המנות היא 4-6 שבועות, אך לרוב ממתינים יותר (כיום המנות ניתנות בגיל 6 חודשים ובגיל שנה וחצי). אין סכנה לך או לעוברך. בברכה,

20/01/2015 | 07:18 | מאת: איריס

לפני כשנה או שנתיים שהתחילו לתת לכל הילדים משנת 2004 את הטיפות חי מוחלש נתנו להם רק מנה אחת ולכן שאלתי למה מנה אחת לא מספיקה? ואם אסרב לתת לו את המנה השניה זה יכול לפגוע בו? או בסביבה? תודה רבה.

מנהל פורום חיסונים לילדים