חיסון MMR

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

29/12/2014 | 19:49 | מאת: אני

ללא קשר להודעה הקודמת של חנה, אבל באותו נושא :) אני בהריון וחברתי הטובה עשתה לפני שבוע חיסון mmr. האם יש סיכון בהדבקות ממנה והאם זה תלוי באם היא מראה סימני מחלה או ללא קשר? אם קיים סיכון מתי הוא חולף? קראתי באתר חיסונים שהמחוסנים יכולים להפריש את הנגיף עד 28 יום לאחר מתן החיסון, האם זה נכון?

שלום, החשש לכך הוא אפסי. הוירוסים המשומשים לחיסון הינם מוחלשים, דבר המתבטא ביכולת ההדבקה שלהם, בין היתר. ההדבקה קורה רק בעת מחלה פעילה בעקבות החיסון, ולכן זהו מצב נדיר יחסית. סביר שמשך הפרשת הוירוסים משתנה בהתאם לחיסון קודם. ככל הנראה הוא נמוך בהרבה מחודש. אגב, סיכוי סביר כי הינך בעלת נוגדנים וזיכרון חיסוני כנגד וירוסים אלה, אם חוסנת בעבר, דבר המעלה את הביטחון. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים