הדבקות בשלבקת חוגרת - תינוקת בת 3 שבועות

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

25/12/2014 | 13:27 | מאת: אפרת

בתי בת 3 וחצי שבועות. היום אמא שלי אובחנה עם שלבקת חוגרת לאחר 2-3 שבועות של גירודים ופצעים (נראו כעקיצות לכן הלכה לאבחון רק היום). השאלה שלי היא האם בתי בסכנה להידבק? כמובן שהייתה אתה במגע רב. יש לציין שאני מניקה הנקה מלאה וכי בבדיקת דם חיובית לוריצלה זוסטר IGG (חליתי באבעבועת רוח בילדותי). האם הגנה זו מספיקה לה? האם מומלץ שאני אתחסן לשלבקת חוגרת על מנת להעביר לה נוגדנים? ?קראתי שיש חיסון סביל שניתן לתת לתינוקות מתחת -4 שבועות שנחשפו, האם רלוונטי? תודה!

אפרת שלום, אמנם שלבקת חוגרת מדבקת פחות מאבעבועות-רוח, אך בהחלט תוארו מקרי הדבקה משלבקת חוגרת. עד 10 ימים מהחשיפה, ועדיף מוקדם ככל הניתן, יש אפשרות לתת נוגדנים כנגד הוירוס, וילוד (וביתך נחשבת עדיין לכזו) הינו בהחלט מועמד ראוי לשקילת מצב זה. הנוגדנים שעוברים בהנקה אינם מספקים הגנה מספקת כנגד אבעבועות- רוח, שבילודים יכולה לגרום לסיבוכים. אני ממליץ להביא את ביתך בהקדם לרופא הילדים לבדיקה ולשקילת הטיפול הראוי. בברכה

מנהל פורום חיסונים לילדים