חיסון פוליו וחוסר הייגניה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

24/12/2014 | 14:22 | מאת: אמא מודאגת

שלום, בתי בת 4 חודשים נמצאת בפעוטון עם ילדים גדולים ממנה. אתמול אחד הילדים עשה את חיסון הפוליו החי מוחלש(בן חצי שנה). אימו אמרה זאת לצוות רק בשעות הצהריים. אני יודעת כי הוחלף לו טיטול עם צואה ולא רחצו ידיים אחר כך. אחר כך המטפלת האכילה את הילדה (בבקבוק) ושיחקה איתה בצעצועים המשותפים.. בתי עברה בנתיים רק את החיסונים של גיל חודשיים(ז"א רק חיסון פוליו מומת אחד) האם יש סיכוי שהיא נדבקה בפוליו??? לאיזה סימנים עליי להיות עירנית? וכמה זמן הנגיף נשאר חי מחוץ לגוף (בידיים של המטפלת)לאחר החלפת הטיטול? תודה. אני ממש בלחץ..

אמא מודאגת שלום, הסיכוי שביתך נדבקה בדרך שתיארת נמוך מאד, וישנה הגנה חלקית שקבלה ע"י החיסון הראשון. גם אם נדבקה בזן המוחלש של החיסון, הסיכוי שתתפתח מחלה (כלומר שהזן המוחלש יגרום למחלה או שתהיה התמרה של הזן המוחלש לזן אלים) נדיר מאד. אני סבור כי ניתן להיות רגועים סה"כ. הסימנים הראשונים של מחלת הפוליו הינם בד"כ מחלה נשימתית (נזלת, שיעול וכדומה) וחום. במקרה ויופיעו תסמינים כאלה, עליכם לפנות לרופא הילדים ולספר לו את פרטי המקרה. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים