שחפת

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

16/12/2014 | 21:22 | מאת: ג'קי

שלום אני יליד הארץ 1961 , ברצוני לדעת האם חיסון bcg נגד שחפת היה בזמנו חלק מתוכנית החיסונים בארץ , כמו כן האם קיימת סבירות גבוהה שחוסנתי בצעתי בדיקת מנטו שיצאה חיובית , צילום חזה תקין ובדיקת קווניטפרון חיובי חלש (0.63) האם יכול להיות שזה כתוצאה מהחיסון שאולי קבלתי? אשמח למענה מהיר תודה

ג'קי שלום, חיסון ה-BCG היה חלק מחיסוני השגרה בישראל בין 1955 ל-1982, למעט במחוז ירושלים. בהנחה ואיזור מגוריך אחר, סביר כי התחסנת ל-BCG. בד"כ, חיסון זה מותיר צלקת עגולה באזור ההזרקה (לרוב באחת בכתפיים, בד"כ שמאל). אם קיימת צלקת כזו אצלך - הרי שחוסנת באופן ודאי. לפי תוצאות בדיקותיך, יש סיכוי סביר שנחשפת לחולה שחפת, ועליך לעבור בירור בהקדם לשלילת מצב זה. לדעתי עליך לפנות לרופא המשפחה בדחיפות ומשם למומחה במחלות זיהומיות או למלש"ח (מרכז לאבחון וטיפול בשחפת) באזור מגוריך. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים