MMRV

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

09/12/2014 | 22:39 | מאת: מלאני

האם ילד שחלה באבעבועות לפני שנתיים, יכול לוותר על ה "V" בחיסון MMRV ולקבל רק MMR שכן הוא מחוסן לכל חייו נגד אבעבועות?

מלאני שלום, לא ציינת מה גיל הילד, ובאיזה גיל חלה. מקובל לומר, שאם הילד חלה באבעבועות רוח לאחר גיל חצי שנה, הוא נחשב מחוסן ולכן אין צורך בחיסון נוסף נגד מחלה זו. מאידך, חובה להיות בטוחים שזו אכן היתה מחלתו ללא כל ספק, שכן ישנן מחלות המתבטאות בצורה דומה, אך אינן מקנות חיסון כזה. בברכה,

10/12/2014 | 22:12 | מאת: מלאני

כיום הילד בן 6. חלה מעט לפני גיל 4, והאבחנה של אבעבועות היתה ודאית. אני מבינה אם כך, שהילד מחוסן! תודה רבה

מנהל פורום חיסונים לילדים