חיסונים ואנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

01/10/2014 | 09:51 | מאת: קרן

שלום אשמח לדעת האם קיימת מניעה במתן חיסונים של גיל שנה (פרבנר+מחומשת+חצבת-חזרת-אדמת) לתינוקת הנמצאת תחת טיפול אנטיביוטי. המחלה עצמה חלפה והילדה מרגישה טוב. האם האנטיביוטיקה לא יכולה לפגוע ביעילות החיסון ? תודה רבה

קרן שלום, אנטיביוטיקה פועלת על חידקים חיים בלבד. MMRV מורכב כולו ממרכיבי וירוסים. בשאר החיסונים אמנם ישנם מרכיבים של חידקים, אך כולם מרכיבים מומתים. לפיכך, האנטיביוטיקה לא תשפיע על יעילות החיסונים הללו. במידה והילדה החלימה לגמרי, וגם אם נותרו סימני מחלה קלים, אין מניעה לחסנה גם בהיבט זה. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים