חיסונים לקראת עבודה בשירותי בריאות

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

17/09/2014 | 18:41 | מאת: ליהי

שלום רב, אני בת 33 ומתעתדת לעבוד באחת מקופות החולים. כחלק מתהליך הקליטה התבקשתי להציג פנקס חיסונים מילדות. פנקס החיסונים שלי מילדות אבד ויש לי רק מסמך המתעד את החיסונים שקיבלתי בשנת 2005 במהלך לימודי התואר השייך למקצועות הבריאות. החיסונים שקיבלתי ב2005 היו חיסון MMR מנה אחת ו-OPV/IPV מנה אחת. לפי מסמך זה, מקום העבודה בו אני מתעתדת לעבוד מבקש שאקבל את שני החיסונים הבאים: MMR ו-TDAP. מאחר ואני לא מוצאת את פנקס החיסונים שלי מילדות, אני חוששת שאולי אני אקבל את החיסונים שלא לצורך וזה יכול לגרום לנזק. אשמח לדעת האם בהינתן הנתונים האלה יכול להיווצר מצב של חיסון עודף? והאם זה מסוכן? תודה.

ליהי שלום כחלק מעבודה בשירותי הבריאות עלייך להיות מחוסנת, הן כדי להגן על החולים בהם תטפלי והן על עצמך. רמות הנוגדנים של חלק מהמחלות ניתנות לבדיקה ולקביעת הצורך בחיסון נגדם, וחלקן לא. במקרים בהם לא ברור הסטטוס החיסוני, נותנים חיסון נוסף. אין סכנה בחיסון נוסף או מצב של "חיסון יתר", אך בחלק מהחיסונים יכולים להיות תופעות לואי קלות (כגון כאב מקומי) בשכיחות גבוהה יותר. בברכה,

19/09/2014 | 22:35 | מאת: ליהי

מנהל פורום חיסונים לילדים