אבעבועות רוח

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

24/06/2014 | 08:06 | מאת: שושנה

1. האם יש דרך לברר אילו חיסונים ניתנו בשנות ה-50? 2. אבי חלה בזמנו בהרפס זוסטר קשה מאד. לא ידוע לי אם חליתי בילדותי באבעבועות רוח. אני מבינה שחיסון למחלה זו לא היה קיים בשנים הנ"ל. האם קיים ארכיון עם רשומות רפואיות בקופת חולים כללית?

שושנה שלום, רשימת חיסוני השגרה שניתנו במחצית הראשונה של שנות החמישים כוללת אבעבועות שחורות וקרמת (דיפטריה). החל מהמחצית השניה של שנות החמישים החלו לחסן גם לטטנוס, שעלת (החיסון התאי) ופוליו (חיסון מומת). ברוב הארץ (למעט ירושלים) ניתן גם חיסון BCG כנגד שחפת.כל חיסון נכנס לשגרה בשנה אחרת, וגם אופי סידרת החיסונים השתנתה לאורך השנים (מספר המנות וגיל המתן)כך שקשה לתת פרטים מדוייקים מעבר לכך. אכן החיסון לאבעבועות רוח לא היה קיים בשנות החמישים. לחיסוני השגרה בארץ הוכנס רק ב-2008, אם כי היה מאושר לרכישה באופן פרטי מספר שנים קודם לכן. אני מניח כי קיים ארכיון גם ב"כללית", הכולל את התיק הרפואי של החולה, לרבות החיסונים שקבל. עם זאת, חובת הקופה להחזיק ארכיון כזה עד 25 שנים אחורה בלבד. כמו כן, בתקופה המדוברת התיקים לא היו ממוחשבים, כך שגם אם קיים ארכיון כזה, יהיה קשה מאד לאתר את תיקך. כך או כך, לתשובות מדוייקות יותר יש לפנות למשרדי "כללית". אוסיף ואומר, שאם עברת את גיל 60, הרי שמוצע לך דרך קופ"ח חיסון ה"זוסטאווקס" שמטרתו למנוע שלבקת חוגרת (הרפס זוסטר). אפשר לברר לגבי זכאותך, התוויות-נגד ודרך המתן דרך רופא המשפחה. בברכה

מנהל פורום חיסונים לילדים