חיסון אבאבועות

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

16/01/2014 | 11:31 | מאת: תמר

בני חלה באבאבעות בגיל שנה וחדש ולכן לא חוסן אז נגד המחלה עכשיו הוא בן שש בכיתה אלף עושים שוב חיסון למחלה האם לחסן אותו נגד המחלה או לבקש חיסון רק של MMR? במידה וכן נותנים לו חיסון לאבאבעות האם צריך לתת לו עוד כמה שבועות מנה נוספת של החיסון?

תמר שלום. ילד אשר חלה באבעבועות לפני גיל שנה אכן אינו צריך לקבל את החיסון בגיל שנה, אך מקובל לחסנו בחיסון שבכיתה א'. לפיכך ניתן לחסנו בחיסון המרובע (MMRV). אין צורך במנה נוספת אח"כ. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים