איחור במתן חיסוני דחף

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

13/01/2014 | 22:28 | מאת: ורד

שלום רב, בתי בת שנה וחודש. קיבלה את כל המנות של המחומש והפריבנר אבל לא את המנות שמקבלים בגיל שנה (מדובר במנות דחף כמדומני, שנועדו לחזק את המנות הקודמות). האם ניתן לדחות את מתן המנות הללו עד לגיל שנה וחצי או שמא זה פוגע ביעילותן. תודה רבה.

ורד שלום, מומלץ להשלים את מנות הדחף לפרבנר, דיפטריה, טטנוס, שעלת, המופילוס ופוליו קרוב יותר למועדן להשגת כיסוי אופטימלי. לא ציינת אם ביתך חוסנה לחצבת, חזרת, אדמת ואבעבועות רוח. זו אינה מנת דחף, אלא הפעם הראשונה בה תחוסן ביתך נגד מחלות אלה. אם לא חוסנה, מומלץ שתחוסן להם בהקדם. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים