חיסון א"ר המשך

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

22/02/2008 | 17:35 | מאת: מעייין

בהמשך להודעתי הקודמת: אני צריכה לתת לביתי חיסון ביום ראשון של גיל שנה וחצי-נגד צהבת ולא חצבת כפי שרשמתי קודם בטעות. אני רוצה לתת לה גם חיסון נגד אבעבועות רוח. האם זה בסדר שיהיה מרוחח של כמה שעות בין שני החיסונים באותו היום?(את הצהבת אני עושה בטיפת חלב של הכללית ואת האבעבועות רוח אני צריכה לקנות ממכבי ולעשות במכבי למיטב הבנתי והתהליך יקח כמה שעות הפרש). באם לא אצליח לעשות שניהם יחד האם גם בין שני חיסונים אלה יש להמתין חודש מרווח? אשמח לדעת גם מדוע? תודה רבה

22/02/2008 | 18:39 | מאת: פרופ' אלי סומך

זה בסדר, את יכולה לתת את שניהם באותו יום גם במרווח של שעות ואפילו ימים. הסיבה לרווח של חודש בין חיסוני האבעבועות וחצבת היא ששניהם חיסונים חיים מוחלשים ואז צריך את הפרש הזמן בכדי לקבל תגובה טובה של מערכת החיסון.

מנהל פורום חיסונים לילדים