חיסון א"ר

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

22/02/2008 | 10:29 | מאת: מעייין

אני צריכה לעשות ביתי בת השנה ושבעה חודשים את החיסון של גיל שנה וחצי (נדמה לי שזה לחצבת). אני רוצה לעשות לה גם חיסון נגד אבעבועות רוח. שאלתי: האם כדאי לעשות את שני החיסונים יחד או לחכות ביניהם טווח. אם כדאי לחכות אז מי ראשון ומי שני ומה הטווח? 2. מה הסיכוי שתחלה באבעבועות לאחר החיסון? (אני בחודש מיני ומחוסנת). תודה

22/02/2008 | 15:12 | מאת: פרופ' אלי סומך

אני חושבת כי את מתכוונת לחיסון נגד הפטיטיס A שניתן בגיל שנה וחצי. החיסון לחצבת ניתן בגיל שנה. בכל מקרה - אין מנhעה לתת את חיסון האבעבועות באותו יום עם כל אחד משני החיסונים הללו. אולם שימי לב - באם החיסון לאבעבועות ולחצבת לא ניתנים באותו יום יש לדאוג למרווח של חודש ימים בין שני החיסונים. לגבי יעילות החיסון - הסיכוי לחלות לאחר החיסון הוא כ- 10-15% אבל גם אז מדובר במחלה קלה וללא סיבוכים. אנו מצפים כי עם הכנסת המנה השניה של החיסון ימנעו גם רוב המקרים הללו.

מנהל פורום חיסונים לילדים