חיסון לאבעבועות רוח-חיסון חוזר

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

01/05/2008 | 10:54 | מאת: דן

הילדה היום בת 10 וקיבלה לפני מס' שנים חיסון נגד אבעבועות רוח,ויצאה לה פריחה כמו של המחלה מיד לאחר קבלת החיסון,ממש פריחה קלה. הבנתי שיש צורך בחיסון נוסף מחודש,האם כך הדבר? האם יש צורך לחסן שוב לאחר מס' שנים כנגד המחלה? עד איזה גיל בכלל יש לעקוב ולדואג שיהיה חיסון חוזר,אם בכלל. תודה רבה

01/05/2008 | 18:10 | מאת: פרופ' אלי סומך

יש אכן המלצה למתן מנה שנייה של החיסון בכדי להקנות הגנה לטווח ארוך. מומלץ כי בתך תקבל את המנה השנייה במהלך השנתיים הקרובות בכדי שתגיע לגיל ההתבגרות עם הגנה טובה למחלה.

מנהל פורום חיסונים לילדים