שאלה על חיסוני MRNA.......

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

13/11/2020 | 21:51 | מאת: יעל

שלום, אם הבנתי נכון החיסון רנ"א איננו בתוך וקטור נגיפי אלא עי מולקלות עזר 1.האם הכניסה של רנ"א לתאים היא רנדומלית? כלומר לכל סוג תא?נניח תא שריר , מוח? 2. האם רנ"א יתורגם לחלבון ויבוא לביטוי על כל התאים ואז מערכת החיסון תתקוף? זה לא יפעיל את הזרוע הציטוטוקסית ויגרום להרס תאים 3. Mרנא יתפרק מתישהו בתא או שכל הזמן התאים יבטאו את החלבון על התא עד שימותו תודה לא הכי הבנתי את החיסון הזה..

יעל שלום, אקדים ואציין, כי מדובר במנגנון יצירת חיסונים חדש, ושכיום אין אף חיסון mRNA שמאושר לשימוש בבני אדם, וכולם נמצאים כעת בשלבי מחקר, ולכן חלק משאלותייך לא ניתנות להיענות בשלב זה. הרעיון הוא להכניס לגוף mRNA עטוף ב"שק" שומני או מחומר אחר, שיוזרק לגוף וייבלע ע"י תאים בולעניים, שהם חלק ממערכת החיסון הרגילה והתקינה. לאחר מכן ה-mRNA יוצג ויוטמע בתאים יוצרי נוגדנים, ויווצרו נוגדנים, תוך יצירת תאי זיכרון. מן הסתם, הmRNA ייהרס בשלב מסויים, אך עד אז כבר הזכרון החיסוני. בברכה,

15/11/2020 | 13:32 | מאת: יעל

תודה תודה על היחס.. הבנתי,יבלע בפאגוציטוזה ע"י מאקרופאגים. בהתחלה חשבתי שבגלל השק שומני או החומר האחר יכול להיכנס לכל תא ונבהלתי..כי אז כל התאים שלנו יבטאו את האנטיגן של הנגיף.. ועדיין לא הבנתי ולא מצאתי חומר, אחרי שיבלע ע"י מאקרופאגים איך יתורגם שם לחלבון/אנטיגן. אני רק יודעת שמאקרופגים בולעניים וגם מציגים אניטגן וגן זה MRNA

מנהל פורום חיסונים לילדים