תופעת לוואי לאחר חיסון בקסרו

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

05/11/2020 | 08:51 | מאת: תמי

שלום, לפני שבועיים בני, בן 5 חודשים, קיבל חיסון בקסרו- מניגקוק בי. מאז, נוצרה מעין "גולה", התקשות של העור, מעין קשר תת עורי באזור החיסון, מתחת לעור. לא נפוח ולא אדום. מה ניתן לעשות? האם מסוכן?

תמי שלום, היווצרות נפיחות מהסוג שאת מתארת יכולה להיגרם לאחר כל חיסון בזריקה, ומקורה, סביר להניח, בעצם ההזרקה עצמה, ולא בסוג החיסון. סבירות גבוהה שהממצא יחלוף מעצמו. ניתן להיוועץ בעניין זה גם עם רופא הילדים. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים