חיסונים לצורך טיסה עתידית

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

16/07/2020 | 09:17 | מאת: ליה

שלום. אומנם אני לא ילדה, אבל אשמח אם תוכל להשיב לי. אתמול עשיתי טטנוס וצהבת A אך משום מה הייתה לי תחושה מוזרה אחרי החיסון ויש לי כאב לא נורמלי באזור ברמות שאני לא יכולה להזיז את היד (בחיים לא הרגשתי ככה אחרי חיסון). רציתי לדעת אם יש אפשרות שהזריקו לי למקום לא נכון את התרופה, ואם כן - האם זה עלול לפגוע ביעילות החיסון או בפיתוח של נוגדנים לחיסון?

ליה שלום, בהנחה שהחיסון ניתן לתוך השריר - יעילות החיסונים לא תיפגם. אם החיסון ניתן במקום לא אידיאלי, זה יכול להסביר את הכאבים. עם זאת, כאבים אחרי חיסון יכולים להיגרם גם אם ניתנו במקום ה"נכון", במיוחד טטנוס. ניתן לקחת נוגד כאבים להקלה עם הסימפטומים. בברכה,

21/07/2020 | 15:39 | מאת: המשך

תודה רבה. הכאב עבר מהר באופן מפתיע. עוד שאלה- מכיוון שאני מדוכאת חיסון עקב נטילת מבטרה (עברו 6 חודשים בדיוק מהפעם האחרונה שקיבלתי את העירוי), האם יש מקום שאפשר לעשות בו בדיקה אם התפתחו נוגדנים לטטנוס (בקופה לא ניתן)?

מנהל פורום חיסונים לילדים