חיסונים ותופעות לוואי

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

14/07/2020 | 15:30 | מאת: נאווה

שלום רב, הקטנה שלנו קיבלה חיסוני גיל חצי שנה, בין השאר רוטה, פוליו וצהבת. שבוע וחצי לאחר החיסונים חזרה מהגן עם פריחה בכל הגוף. מעין כתמים קטנים אדומים, שטחיים לא בולטים. בערב עלה חום הגוף ל- 37.6 ולמחרת בבוקר 37.9. רופאת המשפחה רצתה לשלול קורונה אך כשנכנסה לתיק הרפואי וראתה שעברנו חיסונים טענה שזה בהחלט קשור וכי תופעות לוואי של חיסונים יכולים להופיע עד 45 ימים אחרי חיסון ולא עד 3 ימים כפי שנאמר לנו בטיפת חלב. החום ירד מהר מאוד, כבר מעל ליממה בלי חום וללא צורך במתן נובימול אך הכתמים עדיין קיימים. האם תופעה כזו מוכרת עקב חיסונים? נשמח לדעת כי בינתיים ממתינים בהוראת הרופאה שהחום לא יעלה מעל 38 (כאמור, ירד ל 36 ונשאר ככה) ולא מטפלים בכתמים או בודקים מה הסיבה. תודות

נאווה שלום, לא שכיחה תופעת לואי מסוג זה לאחר החיסונים שקבלתם, ובטח לא למשך הזמן שאת מתארת. חושב שהסיבה לתופעה נעוצה במקור אחר, לא בחיסונים. מציע לחזור לרופאת הילדים להמשך הערכה אם לא חלף. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים