חיסון קורונה לילדים ובטיחות לטווח ארוך

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

06/04/2020 | 13:35 | מאת: רמי

אנחנו לא שם, אבל כבר עכשיו לראות בעיה שתיווצר עם חיסון הקורונה אם וכאשר הוא ישווק: שיעורי התחלואה והתמותה בקרב ילדים אפסיים. עקב הדחיפות בטיחותו של החיסון החדש לא תיבדק לטווח ארוך יותר משנה, אולי פחות. בינתיים בניסויים הקליניים שהחלו על חיסונים לא משתתפים ילדים. בהנחה שלא יתגלו עובדות חדשות (כמו SSPE בחצבת), נראה לי שיהיה קשה מאוד לשכנע הורים לחסן את ילדיהם בחיסון הקורונה החדש. גם אתה חושב כך?

רמי שלום, איני רואה טעם בדיון על חיסון לא קיים, כשאיננו יודעים עליו בעצם שום דבר: לא מנגנון, לא בטיחות ולא יעילות. איני חושב שתהיה בעיה להמליץ עליו, לכשיהיה אחד כזה, אם יעמוד בסטנדרטים המקובלים של יעילות ובטיחות חיסונים. עם זאת, ייקח עוד זמן להגיע לשם. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים