מחט שיצאה באמצע חיסון MMR ואבעבועות

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

15/11/2019 | 13:51 | מאת: כרמית

בתי בת השנתיים קיבלה בגיל 11 חודשים חיסון mmr בגלל שנסענו לחול וזו הייתה ההמלצה. לאחר מכן הבנו שזה לא מחליף את חיסון גיל שנה ושיש לחזור עליו. היום הגיע התור לחיסון והאחות הכינה את החיסון יחד עם אבעבועות רוח. אחרי שהכניסה את המחט והתחילה את הזריקה, הבת שלי משכה את היד והחומר (חלקו/רובו) נשפך החוצה... הבעיה שעכשיו אני לא ממש יודעת מה לעשות ולא רוצה לעשות לה חיסון שלם נוסף. האם ניתן לבדוק רמת נוגדנים ? אני ממש מבולבלת. ברור לי שאין יותר מידי מקרים כאלה אבל האם יש איזו המלצה?

כרמית שלום, עקרונית, ניתן לבדוק רמות נוגדנים למרכיבי החיסון. וממילא צפויה עוד מנה בכיתה א'. אני מציע להתייעץ עם רופא הילדים שלכם. בברכה

מנהל פורום חיסונים לילדים