השלמת חיסון שעלת לתינוק

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

03/11/2019 | 14:52 | מאת: Ran

בן שנה וחצי ללא בעיות רפואיות קיבל עד כה 2 מנות של חיסון DT (טטנוס דיפתריה לבד, ללא שעלת). להשלמת חיסון שעלת- האם צריך שתי מנות נוספות של החיסון המשולב טטנוס-דיפתריה-שעלת או ארבע? תודה רבה.

רן שלום, להשלמת התשתית לחיסון לשעלת יש לתת סה"כ ארבע מנות חיסון(לפי תוכנית של 3 חיסונים בהפרש של כחודשיים ועוד אחת כחצי שנה לאחר האחרונה). בנך יצטרך לקבל יחד עם זה גם טטנוס ודיפטריה, שמצומדים באותו חיסון לשעלת. מאחר וההמלצה היא לא לתת יותר מ-6 מנות של דיפטריה וטטנוס עד גיל 7 שנים, ממליץ שהמנה הבאה תכלול כבר גם את השעלת. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים