חיסון חצבת בגיל חצי שנה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

10/10/2019 | 21:58 | מאת: ענבל

הי, מתכננים נסיעה לארץ בחנוכה . מהו משך הזמן שנדרש להמתין בין מתן החיסון לחצבת לבין הטיסה לארץ? לפי הרופא כאן בארה"ב מדובר בחודש ולפי משרד הבריאות שבועיים. התינוקת תהיה בת 6 חודשים ושבוע במועד הטיסה המתוכנן האם יש דרך להקדים את החיסון לפני גיל 6 חודשים? האם זה מסוכן מדי? בנוסף, מתכננים לשלב יחד עם החיסון את החיסון לשפעת, האם ישנן השלכות כלשהן? תודה

ענבל שלום, אין אפשרות להקדים את החיסון ל-MMR טרם גיל חצי שנה (כיון שאז הכיסוי המתקבל הינו נמוך מאד, וכנראה הסיכון עולה על הבטיחות והיעילות בגילאים אלה). גם בחיסון בגיל חצי שנה מתקבל כיסוי של כ-60% בלבד, ולכן יש לזכור, כי הדבר אינו מוריד ממניין החיסונים שיידרש בהמשך, בגיל שנה ולפחות חודש אחר כך. החיסוניות מתחילה להיות מושגת כשבועיים לאחר החיסון, אז נוצרים תאי הזיכרון החיסוני, ומגיעה לשיא כחודש לאחר החיסון. אין מניעה לשלב את חיסון השפעת באותו יום עם MMR. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים