חיסון חצבת בהירון אחרי שהות עם בעלי

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

03/10/2019 | 18:18 | מאת: לאה

שלום וברכה.אני בחודש השני להיריון בעלי עשה לפני שבועיים חיסון mmr בעקבות נסיעה לחול.אתמול נהיה לו קצת גירודים בראש ופריחה קלה בגוף .בפעם האחרונה שנבדקתי לאדמת וחצבת יצא לי נוגדנים ברמה גבולית ולפי מה שרשום בפנקס חוסנתי פעם אחת בלבד ואני לא יכולה כרגע להתחסן בגלל ההיריון.האם הוא יכול להדביק אותי בגלל הפריחה הקלה או עליי לשמור מרחק ממנו או שהחיסון המוחלש לא יכול להדביק ?נורא לחוצה תודה רבה

לאה שלום, נראה לי שאפשר להירגע :) הדבקה בחצבת מחיסון של אדם אחר נדירה ביותר. הופעת פריחה בעקבות החיסון לרוב מיוחסת לאבעבועות רוח ולא לחצבת. וממילא, כנראה קיים אצלך זיכרון חיסוני כלשהו למחלה (אחרת רמת הנוגדנים היתה שלילית), כך שהסבירות שתחלי במחלה בתרחיש הזה נמוכה. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים