פספוס חיסון רוטה בגיל חודשיים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

02/09/2019 | 11:59 | מאת: מיכל

שלום רב, הבת שלי בת 4 וחצי חודשים. הגעתי איתה לחיסון של גיל 4 חודשים ומסתבר שפספסתי את החיסון של גיל חודשיים החיסון המחומש והרוטה. האחות אמרה לי שאי אפשר להשלים את חיסון הרוטה בגלל שעבר הגיל המותר לחיסון זה. את המחומש התחלנו במנה ראשונה עכשיו במקום בגיל חודשיים מה הסיבוכים שיכולים להיות ועד כמה זה חמור אני חרדה למצב שצורה קיצונית שלא מאפשר לי מנוחה מדאגה אשמח לתשובה בהקדם תודה

מיכל שלום, ע"פ הכתוב בתדריך החיסונים של משרד הבריאות המנה הראשונה של חיסון נגד זיהום הנגרם על-ידי נגיף רוטה יכולה להינתן מגיל 6 שבועות ועד גיל 14 שבועות ו 6- ימים. אין לתת מנה ראשונה של החיסון מגיל 15 שבועות, 0 ימים. אין הגבלה כזו לגבי החיסון המחומש, והאחות בטיפת חלב תיתן לכם תוכנית חיסון מיוחדת להשלמת החיסון הנ"ל. אי חיסון לרוטה יכול לחשוף את הילדה למחלת שלשולים והקאות, שעלולה להיות קשה. במקרים קיצוניים יכולה להגיע עד כדי התיבשות. עליכם לשים ליבכם בעניין זה. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים