חיסון גיל שנה לפני טיסה ליער השחור

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

25/06/2019 | 15:26 | מאת: Ross

שלום, אני טסה ליער השחור עם תינוק שיהיה בן שנה בדיוק כשאנחנו מגיעים לשם, השאלה שלי היא מה עדיף לחסן חודש לפני הטיסה או עדיף לחכות ולחסן כשנחזור מהטיול?

רוס שלום, עדיף לחסנו לפני הטיסה, לקבלת הגנה מקסימלית ככל שניתן. יהיה מקום לחסנו לאחר גיל שנה במנה נוספת. בברכה,

02/07/2019 | 15:02 | מאת: Ross

אשמח אם תוכל להסביר לי מה הסיבה למנה הנוספת? מדובר על שבועיים לפני שהילד יהיה בן שנה.

רוס שלום, אין לנו יכולת לצפות את רמת התגובה של מערכת החיסון של בנך לפני גיל שנה, וגם אם יגיב בבדיקת נוגדנים בצורה חיובית, לא ברור למשך כמה זמן תיוותר תגובה זו. לפיכך, כדי לתת לו הגנה מקסימלית, מומלץ לחסנו פעם נוספת אחרי גיל שנה ועוד פעם בכיתה א. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים