חיסון חצבת בעקבות חשיפה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

12/02/2019 | 19:50 | מאת: אלה

בני בן שנה פחות 11 יום. עקב חשיפה של חצבת במעון, קיבל חיסון. בטיפת חלב נאמר לי שזה החיסון שמקבלים בגיל שנה ושהוא יצטרך לקבל אותו שוב כשיהיה בן שנה עוד 11 יום. האם זה לא מסוכן לקבל את החיסון פעמיים בטווח ככ קצר? ובשביל מה לקבל שוב, הוא כמעט בן שנה ?

אלה שלום, חיסון שני לחצבת ניתן לתת רק חודש לפחות לאחר החיסון הקודם, כך שהייתי בודק שוב את ההנחיות שהוסברו לך. חיסון לפני גיל שנה יכול להניב זיכרון חיסוני לקוי לחיסון ולכן ע"פ ההנחיות אינו נחשב במניין החיסונים הרגיל (כלומר, יש לתת עוד שניים, בלי להתחשב בו). אני מסכים, כי לאור הסמיכות בין החיסון לגיל שנה, במידה וניתן לבנך חיסון MMRV, יתכן כי יש להתחשב בעניין בצורה קצת שונה. מציע לקחת רמות נוגדנים לגורמי החיסון כחודשיים לאחר המתן. במידה ורמתו של מי מהם נמוכה, יש לחסן במנה נוספת, ואז שוב בכיתה א. במידה וניתן חיסון MMR בלבד, יש לחסן אחרי גיל שנה במרכיב הוריצלה, בהנחה שרמות הנוגדנים לחיסונים האחרים מספקות. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים