מיואש, מבולבל ומנסה למצוא תשובה קרוב לחודש

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

04/02/2019 | 19:43 | מאת: מתן

שלום ד״ר. אני מנסה למצוא תשובה לגביי כלבת, אך לצערי אני לא מצליח למצוא תשובה חד משמעית קרוב לחודש ואני בתקופה שאולי את תצליח לעזור לי בקשר לזה. לפניי זה אני אתן רקע קצר. בתאריך 13.9.18 שקט אותי חתול ברגל. אחד מבני המשפחה הפנה את. שומת ליבי ואמר לי שאני צריך לקבל חיסון נגד כלבת. הגעתי ללשכת הבריאות ואמרו שאני צריך לקבל 4 חיסונים סך הכל. עברו הימים ועד התאריך 1.10.18 קיבלתי 4 חיסונים סל הכל. 6 ימי לאחר מכן נשך אותי כלב בירך, התקשרתי ללשכת הבריאות ולהפתעתי הם אמרו לי שאני צריך לקבל 2 חיסונים נוספים למרות הזמן הקצר שעבר מאז החיסון האחרון. קיבלתי 2 חיסונים נוספים ואז לאחר שלושה וחצי חודשים, במקום שבו אני עובד נשכה אותי חולדה באצבע שהסתתרה מתחת למכונה לדחיסת קרטונים. הייתי כל כך עצוב ומאוכזב שכל המזל הזה והמשיכו. מגיעים אליי לא משנה כמה אני מנסה להיזהר מזה. התקשרתי ללשכת הבריאות והם אמרו לי שחולדות יכולות להעביר כלבת ושאני צריך להגיע בדחיפות ללשכת הבריאות. בייאוש ובעייפות הגעתי ללשכת הבריאות והפנו אותי לקבל 2 חיסונים נוספים. החיסון הראשון היה בסדר אבל בחיסון השני אני חושב שהאחות התבלבלה בסוג החיסון(לא ניכנס לזה, אחרת זה יהיה ארוך מאוד), אז בוא נצא מתוך נקודת הנחה שבחמישה חודשים קיבלתי סך הכל 7 מנות חיסון נגד כלבת. במקום שבו אני עובד עדיין נמצאות חולדות ואין באפשרותי לעזוב את מקום העבודה לפחות בחודשים הקרובים. הבנתי שיכול להיות שאני יינשך שוב אז הרצתי חיפוש קצר בגוגל של מה התקופת חסינות של חיסון נגד כלבת. להפתעתי, מצאתי מסמך של ארגון הבריאות העולמי שאומר שאם מישהו קיבל חיסון נגד כלבת במסגרת הטיפול PEP(טיפול שלאחר חשיפה לכלבת), ולא עברו שלושה חודשים מאז והייתה חשיפה נוספת, אז אין צורך בקבלת חיסון נוסף. מצד שני ראיתי שהרשת מפוצצת בכך שהחיסון תקף לחמש עד עשר שנים ומצד שלישי לשכות הבריאות תמיד אומרות לי להגיע להתחסן אם יש חשד לחשיפה נוספת אם עברו ימים בודדים מהחיסון האחרון. אני באמת מבולבל ולא מצליח למצוא תשובה חד משמעית לגביי משך זמן החיסון ואני כולי תקווה שאולי תוכל לעזור לי בכך. קישור למסמך של ארגון הבריאות העולמי שנתקלתי בו: http://apps.who.int/iris/bitstream/handle/10665/272371/WER9316.pdf?ua=1 המון תודה!

מתן שלום, אכן יש המלצות סותרות בעולם לגבי מתן חיסוני כלבת בתלות במקום הג"ג, שכיחות הכלבת שם וזמינות החיסונים. אני מציע לך לקבוע פגישה מסודרת עם רופא/אחות משרד הבריאות במחוז מגוריך להבהרת העניין. בברכה,

מנהל פורום חיסונים לילדים