סיכויי הידבקות מאדם מחוסן שחשוף לילד לא מחוסן

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים

18/12/2018 | 23:13 | מאת: דורית

שלום רב, אני נמצאת בחודש שמיני להריוני ויש לי ילד בן שנתיים שמחוסן בהתאם לגילו. אני מחוסנת, אך גופי לא מייצר נוגדנים לאדמת, על אף מספר חיסונים וזריקות דחף. ישנה במשפחה מישהי שנכדתה בת השנה וחצי לא מחוסנת כלל והיא נפגשת איתה על בסיס קבוע מספר פעמים בשבוע. האם קיים חשש להיפגש עם אותה אישה, בהנחה שהיא מחוסנת או חלתה בעבר בחלק מהמחלות? האם במידה ונכדתה תדבק במחלה כלשהי, אותה אישה יכולה להידבק על אף שהיא מחוסנת ובכך תהווה סכנה עבורי, עבור בעלי ועבור הילד שלי? תודה רבה

דורית שלום, הדבקות באדמת בעבר מביאה לחיסון לכל החיים, כך שאם האשה המבוגרת לקתה באדמת בעברה (או מה שפחות סביר, חוסנה ויש לה נוגדנים) היא אינה יכולה לחלות במחלה ולהדביק אחרים בה. בברכה,

21/12/2018 | 15:10 | מאת: דורית

ד"ר קליבצקי שלום, תודה רבה על המענה. האם זה נכון עבור כל מחלה שבגינה יש חיסונים? כלומר, לדוגמא ובמידה וחלתה בחצבת/חזרת בעברה, היא אינה יכולה להדביק גם אם היא נחשפת לילדה חולת חצבת? תודה רבה על המענה וההתייחסות, דורית

מנהל פורום חיסונים לילדים